Adósságot csökkenthet a város és a kórház is Szigetváron - Szigetvári Kórház

Adósságot csökkenthet a város és a kórház is Szigetváron

2012. január 9. 08:10 – bama.hu (forrás: Dunántúli Napló)

Gazdálkodását hatékonyan segítő, kiemelt forrásokhoz jutott az elmúlt időszakban a kisváros.

A hazai önkormányzatok mintegy 51 milliárdos rövid lejáratú hiteleinek törlesztéséhez nyújtott, összesen 7 milliárd forintos állami támogatás keretében Szigetvár összesen 7,735 millió forint vissza nem térítendő kormányzati juttatásban részesült, amit a hírek szerint még az óév utolsó napjaiban meg is kapott a város.

Ennél is nagyobb jelentőségû a másik állami forrás, aminek keretében az előbbinél tízszer nagyobb összeget, 76 millió 580 ezer forintot kapott adósságrendezésre a városi önkormányzat által mûködtetett Szigetvári Kórház. A segítség annak az országos programnak a keretében jutott el a dél-zselici egészségügyi intézménybe, ami az elmúlt év végén a kórházak, egészségügyi ellátó központok országosan mintegy 130 milliárd forintra rúgó adóságállományának csökkentésére indult.

Mint lapunkban többször is megírtuk, az elmúlt másfél évtizedben szinte folyamatos forráshiánnyal küszködött a Szigetvári Kórház is, a finanszírozási problémákra sem a működtető önkormányzat, sem pedig a bevont privatizációs partnerek nem találtak hosszú távú megoldást.

Search

+
Skip to content