Betegek felépülését szolgálja a kórház megújult részlege - Szigetvári Kórház

Betegek felépülését szolgálja a kórház megújult részlege

2014. december 24. – bama.hu

Az év végére birtokba vehették nemcsak az egészségügyi személyzet tagjai, hanem a betegek is az új egységet – átadták a szigetvári kórház több mint 825 millió forintból megújult rehabilitációs részlegét.

Az európai uniós pályázati támogatásból finanszírozott beruházásnak köszönhetően az intézmény mind a négy rehabilitációs osztálya teljes infrastruktúrát érintő rekonstrukción esett át, és mostantól 21. századi körülményeket biztosít a mozgásszervi, addiktológiai, pszichiátriai és neurológiai betegek számára.

A rehabilitációs részleg elkészülte csak a beruházás első lépcsője, az előzetes ütemtervnek megfelelően zajlik a szigetvári kórház 2015 nyaráig tartó, összesen mintegy 2,1 milliárd forintos fejlesztése. Az évente mintegy 80 ezer embert ellátó szigetvári kórházban sürgősségi betegellátó osztályt alakítanak ki, modernizálják az ápolási részleget és mentőhelikopter-leszállóhelyet építenek. Emellett a kórház CT-berendezést vásárolhat, kardiológiai ultrahangkészüléket szerezhet be, elavult röntgenkészüléket és informatikai eszközöket is lecserélhet, sőt a forrásból jut a betegek és a kórház személyzet kényelmét szolgáló fejlesztéseire is.

Search

+
Skip to content