Év végéig rendezhetik tartozásaikat az egészségügyi intézmények - Szigetvári Kórház

Év végéig rendezhetik tartozásaikat az egészségügyi intézmények

2013. november 21. 14:21 – bama.hu

A Komlói Egészségcentrum 147 millió, a mohácsi kórház 50 millió, a Szigetvári Kórház 200 millió, míg a Pécsi Tudományegyetem 1,3 milliárd forintot kap.
Ahogy arról lapunk szeptemberben beszámolt, komoly problémákkal küzdenek a városi kórházak. A komlói, a szigetvári és a mohácsi kórházban is beismerték, hogy tetemes tartozásaik vannak a beszállítók, sőt, adott esetben a szolgáltatók felé is, segítséget pedig nem kapnak. Most úgy tűnik, részben lekerül az intézményvezetők válláról a teher, hiszen a visegrádi fideszes frakcióülésen megígért több tízmilliárdos állami támogatás hamarosan megérkezik a számlájukra.

Az úgynevezett konszolidációs támogatásban a Baranya megyei intézmények is részesülnek: a Komlói Egészségcentrum 147 millió, a mohácsi kórház 50 millió, a Szigetvári Kórház 200 millió, a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház Nonprofit Kft. 3 millió, míg a Pécsi Tudományegyetem 1,3 milliárd forintot kap. (A legfrissebb adatok szerint a Klinikai Központnak 3 milliárd körüli az adóssága.)

A támogatást az intézmények kizárólag a 2013. október 31-ig lejárt szállítói tartozás csökkentésére fordíthatják, és 2013. december 31-ig használhatják fel. (A fel nem használt összeget vissza kell utalniuk 2014. január 31-ig.)

Search

+
Skip to content