Milliárdos fejlesztésből újul meg a szigetvári kórház - Szigetvári Kórház

Milliárdos fejlesztésből újul meg a szigetvári kórház

2015. március 19. – bama.hu

Sürgősségi betegellátó osztállyal gyarapodik a most induló fejlesztés keretében a szigetvári kórház. A beruházásra több mint 1,344 milliárd forint pályázati támogatást nyert az egészségügyi intézmény.
A ’90-es évek elején három évig már működött sürgősségi osztály a kórházban, ám három év után sajnos már nem voltak meg ennek feltételei. A most induló beruházás – amely 3200 négyzetméterével a kórház területének mintegy egyharmadát érinti – újra megteremti a magasabb szintű ellátás lehetőségét – mondta a fejlesztés projektindító ünnepségén dr. Berecz János igazgató.
Az intézmény vezetője a betegeket fogadó infrastruktúra modernizációja mellett mindenekelőtt azt emelte ki, hogy a beruházás lehetőséget biztosít a kórház elöregedett műszerállományának lecserélésére is. A projekt befejezése után ugyanis  minden feltétel – korszerű sürgősségi osztály, modern műszerek – adott lesz ahhoz, hogy a térség rászorulóinak ne kelljen 30–40 kilométert utazniuk egy-egy vizsgálat elvégzéséhez, a pontos diagnózisok megszerzéséhez.
A komplex fejlesztés keretében megújul a kórház ápolási és aktív pszichiátriai osztálya is, és új, méltó környezetbe kerülnek a járóbeteg szakrendelők is.

Search

+
Skip to content