Németországból kapott felszerelést a szigetvári kórház - Szigetvári Kórház

Németországból kapott felszerelést a szigetvári kórház

2011. október 8. 09:06 – bama.hu (forrás: MTI)

Sok más mellett 25 betegágyat és 300 munkaruhát kapott egy Passauban dolgozó pécsi orvos jóvoltából a szigetvári kórház, az eszközöket pénteken vették használatba.

Berecz János, a szigetvári kórház főigazgatója az MTI-nek elmondta, a kis vidéki kórházak rendkívül nehéz helyzetben vannak, ez alól a baranyai intézmény sem kivétel. Ezért kereste meg Pichler Imrét (Fidesz), a választókerület parlamenti képviselőjét, ha módjában áll, segítsen. A kórháznak egyebek mellett felszerelésre, ruhára és bútorzatra volt szüksége.

Berecz János hozzátette: a megkeresés után két héttel, szerdán 25 betegágyat, 16 matracot, 300 teljes öltözet munkaruhát, textíliákat és függönyöket kaptak Passauból, ami óriási segítség a kórháznak. Az eszközöket pénteken vették használatba az osztályokon. Az MTI megtudta: az adomány egy Passauban dolgozó magyar orvosnak, Lénárd Sándornak köszönhetően jutott el Szigetvárra.

Lénárd Sándor szülészorvosként költözött Németországba, jelenleg háziorvos és a Szent György Lovagrend nagypriorja, komoly ismeretséggel. Ha tudtára jut, hogy egy kórházi osztály megszûnik, felhívja Pichler Imrét, hogy Magyarországon szükség lehet-e a felszerelésre. 2005-ben egy kamionra való gyermektápszert kaptak az orvosnak köszönhetően magyar kórházak.

Pichler Imre az MTI-nek elmondta: régi barátság fûzi Lénárd Sándorhoz. A mostani adomány egy fillérjébe sem került senkinek. Az egyetlen ember, akinek költsége volt, Kuba Károly szigetvári vállalkozó, aki a szállítást vállalta magára.

Search

+
Skip to content