Életviteli tanácsok az egészség városaiban - Szigetvári Kórház

Életviteli tanácsok az egészség városaiban

2015. szeptember 2. – bama.hu

Ősszel az ózdi, a szigetvári, valamint a szentesi kórház alapadományát növelheti a lakossági aktivitás.

A prevenció és egészségmegőrzés jegyében indított Richter Egészségváros Program célja, hogy felhívja a lakosság figyelmét az egészségtudatosság jelentőségére. A Programhoz ősszel újabb három kórház csatlakozott, az ózdi Almási Balogh Pál Kórház, a Szigetvári Kórház, valamint a szentesi Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház. Az intézmények a program során a Richter támogatásával, valamint a lakosság aktív részvételének köszönhetően életmentő készülékek, inkubátor és szülőágy beszerzését tervezik.

A Richter Egészségvárosban elérhető programok az egészséges életmódot meghatározó valamennyi területet érintik, így a testedzésre, a helyes táplálkozásra, az egészségmegőrzése, valamint a lelki egészség-, a kiegyensúlyozott élet kialakítására vonatkozóan részesülnek tanácsadásban korosztálytól függetlenül mindazok, akik részt vesznek a rendezvényen. Felmérések szerint ugyanis az életmód döntően befolyásolja az egészséges életkilátásokat, ezért kiemelten fontos hangsúlyozni az egyéni felelősséget az egészségmegőrzésben.

Ezt támasztja alá Béres Alexandra is, aki immunerősítő-, diétás- és az idősebb korosztály számára is praktikus tanácsokkal készül a rendezvényre: „Vallom, hogy csak akkor lehetünk boldogok, ha saját magunk küzdünk meg a boldogságunkért.

Őszintén hiszek abban, hogy csak a hosszú távú dolgoknak van eredménye. Értem ezt párkapcsolatra, munkára, életvitelre, az élet bármely területén jelentkező céljainkra. Minden nap tennünk kell azért, hogy eredményesek legyünk. Ezt a gondolatiságot szeretném átadni mindenkinek a Richter Egészségváros Programon, hogy akik a szûrővizsgálatokra, tanácsadásokra, beszélgetésekre eljönnek, tegyék meg az első lépést egy egészségesebb, tudatosabb életvitel megalapozása felé.”

Rudolf Péter, a rendezvény fővédnöke, valamint a nagykövetek – Katus Attila, Radványi Dorottya, Krizsó Szilvia, Jaksity Kata és Rácz Zsuzsa – egyetértenek abban, hogy komoly aktualitást ad a programnak a magyar lakosság figyelmeztető egészségi állapota, így mindenki a saját területén igyekszik felhívni a figyelmet az életmódváltás szükségességére.

A rendezvényen tanácsadások (fájdalomcsillapítás, memóriazavar, szorongás és depresszió, nőgyógyászati szaktanácsadás), előadások és beszélgetések során helyi szakemberek és a programhoz csatlakozott hírességek személyre szabottan nyújtanak segítséget az egészséges életvezetés kialakításában.

A Richter Egészségvároson elvégezhető komplex szûrővizsgálatokon (koleszterinszint- és vérnyomásmérés, szív- és érrendszeri kockázatfelmérés, prosztata (PSA) szûrés, asztmaszûrés, bőr-és körömgomba szûrés, mell-önvizsgálat) való részvétellel felmérhető az egyén jelen egészségi állapota, valamint kiszûrhetők a rizikótényezők.

A programon helyben olyan ingyenes szûrővizsgálatok is elérhetők (pl.: csontsûrûség mérés), melyekre az egészségügyi ellátórendszer keretében sok esetben hónapokat kell várni.

Az egészségnap fókuszában az egészségtudatos életmód kialakítására való ösztönzés mellett a helyi kórház támogatása áll. A támogatás mértéke a helyi lakosok aktivitásán múlik, hiszen a Richter Gedeon Nyrt. 2.000.000 forintos alapadománya az egyes programokon való részvételért járó adománypontokkal növelhető, az alapadomány összegét a Richter pontonként 300 forinttal megemeli.

A program eddigi eredményeit összefoglalva nyilatkozta Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kormányzati kapcsolatok és PR-vezetője: “ Már az alapító, Richter Gedeon is rengeteg energiát, munkát és anyagiakat fordított az egészségügy fejlesztésére. Emellett amikor tehette, jótékonykodott. Ezt a szellemiséget követve hoztuk létre a Richter Egészségváros programot hét évvel ezelőtt. Programunk sikerét mutatja, hogy 44 városban eddig 194 millió forint adományt adtunk át a kórházaknak a lakosság összefogásával.

Programunk üzenete, az egészségért való tevőleges felelősségvállalás reményeink szerint százezrekhez jutottak el.”

A programmal kapcsolatos részletes információ a http://www.egeszsegvaros.hu/ honlapon érhető el.

Search

+
Skip to content