Inkubátor beszerzése a cél a szigetvári Richter Egészségvároson - Szigetvári Kórház

Inkubátor beszerzése a cél a szigetvári Richter Egészségvároson

Németh Flóra 2015. szeptember 16. szerda – egeszsegvaros.hu

A prevenció és egészségmegőrzés jegyében indított Richter Egészségváros Program szombaton Szigetvárra érkezik. A rendezvény célja tulajdonképpen kettős: felhívni a lakosság figyelmét az egészségtudatos életmódra, egyben jótékonyan tenni a kórházért a közösség erejével. A Richter Gedeon Nyrt. 2.000.000 forintos alapadomány-felajánlását a Szigetvári Kórház számára a rendezvényen résztvevő lakosok aktivitásukkal növelik, a cél új inkubátor beszerzése. 

Életmódot váltani sose késő, több kutatás is bizonyítja, hogy idősebb korban is képesek vagyunk változtatni a rossz beidegződéseken. A Richter Egészségvárosban elérhető programok az egészséges életmódot meghatározó valamennyi területet érintik, így a testedzésre, a helyes táplálkozásra, az egészségmegőrzése, valamint a lelki egészség-, a kiegyensúlyozott élet kialakítására vonatkozóan részesülnek tanácsadásban korosztálytól függetlenül mindazok, akik részt vesznek a rendezvényen. Szeptember 19-én szombaton a Zrínyi téren megrendezésre kerülő eseményen a szigetvári lakosoknak lehetőségük lesz egy nap alatt több, sokszor nehezen elérhető vizsgálaton, tanácsadáson ingyenesen részt venni: szív- és érrendszeri megbetegedések, idegrendszeri zavarok, prosztata (PSA) szűrés, csontsűrűségmérés, koleszterinszint- és vérnyomásmérés, asztmaszűrés, illetve bőr- és körömgomba szűrés. A fájdalomcsillapítás, memóriazavar, szorongás és depresszió, nőgyógyászati szaktanácsadás mellett mell-önvizsgálat tanácsadás is elérhető a tanácsadó sátrak sorában.

„Őszintén hiszek abban, hogy csak a hosszú távú dolgoknak van eredménye. Nagyon fontosnak tartom, hogy meg kell találnunk az egyensúlyt táplálkozásban, a mozgásban és lelki viszonylatban egyaránt. Azt a gondolatiságot szeretném átadni mindenkinek a Richter Egészségváros Programon, hogy akik a szûrővizsgálatokra, tanácsadásokra, beszélgetésekre eljönnek, tegyék meg az első lépést egy egészségesebb, tudatosabb kiegyensúlyozottabb életvitel megalapozása felé.” – nyilatkozta Béres Alexandra fitnesz világbajnok, aki immunerősítő-, diétás- és az idősebb korosztály számára is praktikus életviteli tanácsokkal készül a rendezvényre. Béres Alexandra mellett Katus Attila is életmód tanácsadással, valamint aerobik órával várja az érdeklődőket. A lelki egészség-, a kiegyensúlyozott élet kialakítására vonatkozó színes témákkal jelentkezik Jaksity Kata, kinek vendége lesz Rudolf Péter színész, a rendezvény fővédnöke, Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kormányzati kapcsolatok és PR-vezetője, Nagy Tímea olimpikon, zsûritag, valamint dr. Kenessey Andrea Richter Aranyanyu Díjazott. A nőkért való gondoskodás jegyében Kardos Zsófia, női szépség- és egészségórával várja a hölgyeket. Krizsó Szilvia újságíró, mûsorvezető moderálásával zajlanak az Agora sátor előadásai, ahol a szûrővizsgálatokhoz kapcsolódó témákban a Szigetvári szakembereitől informálódhat a hallgatóság.

Az egészségnap fókuszában az egészségtudatos életmód kialakítására való ösztönzés mellett a helyi kórház támogatása áll. A támogatás mértéke a helyi lakosok aktivitásán múlik, hiszen a Richter Gedeon Nyrt. 2.000.000 forintos alapadománya az egyes programokon való részvételért járó adománypontokkal növelhető, az alapadomány összegét a Richter pontonként 300 forinttal megemeli. „Térségünkben szerencsére folyamatosan emelkedik a születések száma, ezért elengedhetetlen, hogy egy új, magas színvonalú inkubátorra szert tegyen a kórház. Ennek beszerzésére a Richter Egészségváros Program keretében szeretnénk sort keríteni, melyhez a lakosság a szûréseken, tanácsadásokon, családi programokon való aktív részvételével is hozzájárulhat. Bízom benne, hogy sokáig fogjuk érezni a rendezvény pozitív utóhatását!”– értékelte a program jelentőségét és buzdít minden lakost a részvételre Dr. Berecz János, a Szigetvári Kórház főigazgatója.

A családi eseményen minden korosztály megtalálja a maga számára kedves programot, az egészségügyi programok mellett kulturális színfoltok is fellelhetőek, így megtekinthető a Richter Gedeon életéről készült dokumentum-játékfilm Rudolf Péter főszereplésével, valamint a korabeli Richter termékeket népszerűsítő plakátkiállítást a Vigadó épületében.  A színpadon fellépnek a Szigetvári Néptánckör, valamint a Kapronczai Művészeti Iskola tanulói. A gyerekek délután az Alma Együttes koncertjén, a nap folyamán többször pedig bábelőadáson és gyermekprogramokon vehetnek részt. A helyszínről élőben jelentkezik Garami Gábor a Class FM kívánságműsorával.

 

 

 

Search

+
Skip to content