Kigazdálkodják az orvosbéreket Szigetváron - Szigetvári Kórház

Kigazdálkodják az orvosbéreket Szigetváron

2015. június 4. – bama.hu

2015. június 4. 16:58 Kaszás Endre (Dunántúli Napló)

A bértámogatással kitöltött egy esztendő után is maradnak azok a szakorvosok a város legnagyobb egészségügyi intézményében, akiknek fizetésére jelentős összegû európai uniós forrást nyert a kórház.

A tavaly nyáron megnyílt pályázati forrás igénybevételével lehetőség nyílt a Szigetvári Kórházban öt szakorvos bértámogatására. Az elnyert majdnem 35 millió forinttal egy évig tudták a rehabilitáció területén dolgozó szakorvosok bérét támogatni, ami nemcsak a szakemberek munkájának elismerését, hanem a színvonalas egészségügyi ellátás fenntartását is szolgálta.
Mint dr. Berecz János igazgató elmondta, örömükre szolgál, hogy az idén nyáron lejáró támogatás után is meg tudja tartani a szakembereket az egészségügyi intézmény, ugyanis ki tudják gazdálkodni a bérüket. Az érintett szakterületek a következők: súlyos agysérültek rehabilitációja, mozgásszervi rehabilitáció és pszichiátriai rehabilitáció. Mint lapunk is megírta, tavaly őszre több mint nyolcszázmillió forintból újították fel a Szigetvári Kórház rehabilitációs részlegeit. A kisváros egészségügyi intézménye az ország egyik legnagyobb rehabilitációs centrumaként több területen lát el régiós, megyei, illetőleg kistérségi szintû rehabilitációs szolgálatot.

Search

+
Skip to content