Jelentős adomány gyűlt össze a Szigetvári Kórháznak - Szigetvári Kórház

Jelentős adomány gyűlt össze a Szigetvári Kórháznak

2015.09.23 11:06 – Weborvos

A Zrínyi téren felépített Egészségvárosban közel kétezer szűrést végeztek el a szakemberek.

Szeptember 19-én, Szigetváron a Richter Egészségváros Programon több mint kétezer ember tett egészségéért, segítve egyben a Szigetvári Kórház eszközbeszerzését. A megelőzést szolgáló és az egészség megőrzésére nevelő rendezvény elérte célját: a szigetvári lakosok aktivitásának köszönhetően az Egészségváros történetében kiemelkedő összegû adomány került átadásra: 5.775.800 forint, így biztosan megvásárolható az inkubátor. A város, a kórház és a lakosság tudatos együttmûködésének köszönhetően a Richter Egészségváros programsorozat 46. helyszínén az eddigi harmadik legmagasabb összeg került átadásra.

A Zrínyi téren felépített Egészségvárosban közel kétezer szûrést végeztek el a szakemberek és az előadásokon, tanácsadásokon is kiemelkedően aktív volt a részvétel. A legtöbben vérnyomásukat, mintegy 404 fő, és koleszterinszintjüket – közel 400 fő – mérették meg. A szûréseken résztvevő lakosok csaknem egynegyedénél mértek magas vérnyomást, a koleszterinszintje pedig minden harmadik embernek volt magas. Csontsûrûség mérésen 234-en vettek részt, a szakemberek 46 főnél találtak csontritkulásra utaló, figyelmeztető jeleket.

Az ingyenes – prosztata vizsgálatot 140-en keresték fel, jelentős részük még sosem járt korábban PSA vizsgálaton. Az asztma szûrésen részt vettek közül 68 asztmás beteg kiszûrése történt. A nap folyamán véradásra is volt lehetőség, melyre 48 fő jelentkezett.

A kiszûrt résztvevők azonnali tanácsadás keretében a kórház szakembereitől közvetlenül tájékozódhattak a szükséges további lépésekről, teendőkről. Jelentős eredmény, hogy olyan lakosokat is sikerült elérnie a programnak, akik eddig soha nem vettek részt szûrővizsgálatokon.

A nap zárásaként Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kormányzati kapcsolatok és PR vezetője adta át Dr. Bender Zsuzsanna orvosigazgató-helyettesnek a Szigetvári Kórházat megillető 5.775.800 forintos adományt, melyből a kórház inkubátor beszerzését fogja megvalósítani.

Search

+
Skip to content