Napelemek dolgoznak a szigetvári kórház tetején - Szigetvári Kórház

Napelemek dolgoznak a szigetvári kórház tetején

2015. október 1. 16:00 K. E. – bama.hu
Napelemek teszik olcsóbbá október első hetétől a szigetvári kórház üzemeltetését.

A mintegy 153 millió forint EU-s támogatás segítségével megvalósult fejlesztésnek köszönhetően napelemes kiserőmű támogatja a jövőben az egészségügyi intézmény energiaellátását.
A szigetvári kórház 2014 nyarán nyújtott be igényt egy, a Környezet és Energia Operatív Programban meghirdetett pályázati konstrukció keretében, és az elbíráláson sikeresen szerepelt. A kivitelezés megvalósításához kapcsolódóan idén júniusban írták alá a vállalkozói szerződést a pécsi Kontakt-Elektro Kft.-vel.
A százszázalékos támogatottságú projekt közvetlen célja a villamosenergia-fogyasztás részbeni kiváltása, valamint ezáltal az épület rezsiköltségeinek jelentős csökkentése.
Berecz János kórházigazgató tájékoztatása szerint a kivitelezés gyakorlatilag teljes egészében elkészült. Sikerrel zárult a próbaüzem, és a napokban néhány kapcsolószekrény beállítását és beüzemelését követően megindulhat a kórház napelemekkel történő villamosenergia-igényének biztosítása. A fejlesztés keretében összesen 860 darab, egyenként 250 Wp teljesítményű napelempanelt helyeztek el az épület tetőfelületein.

Search

+
Skip to content